draadglas - Tiel

Draadglas

Draadglas is weer helemaal terug! Vroeger ontbrak het in geen enkele productiehal. Tegenwoordig valt voor woningen de keus vaak op draadglas. Veiligheid en privacy kunnen hierbij doorslaggevend zijn. Bij de Tielse Glashandel maken we deze keus graag met u.

Wat is draadglas?

Draadglas bestaat uit glas met een ingebouwd metalen raster. Het geheim van draadglas zit in het raster. Dit vormt de wapening. Bij breuk van het draadglas, houdt het metalen raster de glasscherven bijeen. Bij de productie van draadglas wordt het metalen raster door walsen in gloeiend glas gedrukt. Vervolgens wordt het langs andere walsen gevoerd en volledig met glas omhuld. In de laatste wals kan een patroon gegraveerd zijn. Draadglas is daarom niet alleen leverbaar in verschillende maten, maar ook in een aantal patronen. Draadglas is een zogenaamd veiligheidsglas. Gelaagdglas en gehardglas vallen ook in de categorie veiligheidsglas. Voor de toepassing van veiligheidsglas geldt een norm (NEN 3569). Deze norm schrijft bindend voor waar welke soort veiligheidsglas gebruikt dient te worden.

Toepassingen van draadglas

Bent u op zoek naar glas wat tegen een stootje kan, dan kan draadglas een oplossing zijn. Draadglas wordt onder meer verwerkt in buitendeuren, tussendeuren en ramen. Verwacht u meer van glas, dan alleen een stuk veiligheid? Ook dan kan draadglas voor u een oplossing zijn. Wij leveren draadglas met een plus. Onder een plus verstaan we bijvoorbeeld isolerende, zonwerende of brandvertragende eigenschappen. Draadglas is bij ons een gangbaar product. We werken er graag mee. Hoe vreemd het misschien ook mag klinken, bij de Tielse Glashandel weten we dat er voor iedere smaak een draadglas is. Wist u bijvoorbeeld dat er figuurdraadglas en spiegeldraadglas bestaat?

Draadglas bestellen?

Vraag een offerte aan voor draadglas of neem contact met ons op voor meer informatie. U kunt ons bellen of mailen. Wilt u liever door ons gebeld worden over draadglas, vul dan het contactformulier op deze website in. We reageren zo snel mogelijk!