draadglas - Tiel

Draadglas

Vakgecertificeerd glasbedrijf

Vakgecertificeerd glasbedrijf

24/7 beschikbaar

24/7 beschikbaar

In bezit van B-VCA diploma

In bezit van B-VCA diploma

Draadglas is weer helemaal terug! Vroeger ontbrak het in geen enkele productiehal. Tegenwoordig valt voor woningen de keus vaak op deze glassoort. Veiligheid en privacy kunnen hierbij doorslaggevend zijn. U vraagt uzelf waarschijnlijk af of deze glassoort ook voor uw woning de beste keuze is. Bij de Tielse Glashandel helpen we u met een persoonlijk advies bij het maken van deze keuze.

Lees meer over onze glassoortenBekijk onze speciale glassoorten

Hoe wordt draadglas geproduceerd?

Draadglas bestaat uit glas met een ingebouwd metalen raster. Het geheim van deze glassoort zit in het raster. Dit vormt de wapening. Bij breuk van het glas, houdt het metalen raster de glasscherven bijeen. Bij de productie van de glassoort wordt het metalen raster door walsen in gloeiend glas gedrukt. Vervolgens wordt het langs andere walsen gevoerd en volledig met glas omhuld. In de laatste wals kan een patroon gegraveerd zijn. Draadglas is daarom niet alleen leverbaar in verschillende maten, maar ook in een aantal patronen. Daarnaast valt deze glassoort samen met gelaagd glas en gehard glas onder de categorie veiligheidsglas. Voor de toepassing van veiligheidsglas geldt een norm (NEN 3569). Deze norm schrijft bindend voor waar welke soort veiligheidsglas gebruikt dient te worden. Wij zijn bekend met de volledige regelgeving rondom deze norm, dus als u uw veiligheidsglas door ons laat installeren weet u zeker dat het aan alle eisen voldoet.

Toepassingen van deze glassoort

Bent u op zoek naar glas wat tegen een stootje kan, dan is draadglas plaatsen in en nabij Tiel de oplossing. Dit glas wordt onder meer verwerkt in buitendeuren, tussendeuren en ramen. Verwacht u meer van glas, dan alleen een stuk veiligheid? Ook dan kan deze glassoort voor u een oplossing zijn. Wij leveren dit glas zelfs met extra’s, zoals isolerende, zonwerende of brandvertragende eigenschappen. Draadglas is bij ons niet voor niets een gangbaar product. We werken er graag mee, omdat de glassoort ontzettend veelzijdig is. Voor iedere smaak is er wel een soort draadglas. Wist u bijvoorbeeld dat er figuurdraadglas en spiegeldraadglas bestaat?

Draadglas bestellen?

Vraag een offerte aan voor draadglas plaatsen in Tiel of neem contact met ons op voor meer informatie. U bereikt ons via 0344-617790 of via het mailadres info@tielseglashandel.nl. Wilt u liever door ons gebeld worden over deze en andere glassoorten, vul dan het contactformulier op deze website in. We reageren zo snel mogelijk!

Uw naam*

Evnt. bedrijfsnaam

E-mailadres*

Telefoonnummer*

Adres

Uw bericht