figuurglas deur - glas - tiel

Figuurglas

Vakgecertificeerd glasbedrijf

Vakgecertificeerd glasbedrijf

24/7 beschikbaar

24/7 beschikbaar

In bezit van B-VCA diploma

In bezit van B-VCA diploma

Met figuurglas creëert u sfeer en privacy. Deze glassoort wordt onder andere gebruikt in voor- en tussendeuren en scheidingswanden van badkamers. Het glas is verkrijgbaar in diverse soorten en kleuren. De keuze is aan u. De Tielse Glashandel helpt u graag bij het creëren van uw eigen sfeer.

Lees meer over onze glassoortenBekijk onze speciale glassoorten

De vroegere en tegenwoordige productiemethode van figuurglas

Figuurglas was vroeger ook bekend onder de naam ‘gegoten glas’. Deze naam verwijst naar de oorspronkelijke fabricage van de glassoort, waarbij glas op een ijzeren tafel werd gegoten. Vervolgens werden figuren in de glasplaat gedrukt met een wals. Dit gebeurde onder een extreem hoge temperatuur. Tegenwoordig wordt figuurglas niet gegoten, maar gedrukt. Het gloeiend hete glas wordt tussen twee rollen doorgevoerd. Op deze rollen is een patroon gegraveerd. Het patroon van de rol treft u in spiegelbeeld op het glas aan. De patronen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Daarom heeft u bij figuurglas veel keuze. Bovendien is deze glassoort in verschillende maten en kleuren beschikbaar, dus u vindt zeker glas dat perfect op uw wensen aansluit.

Geef karakter aan uw pand met deze breed toepasbare glassoort

Figuurglas beperkt de doorkijk en laat toch licht door. Daarmee is deze glassoort bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld een scheidingswand in uw badkamer. Figuurglas betekent spelen met licht en schaduw. Daarom is dit glas veel breder toe te passen dan de meeste glassoorten. Wie oog voor het effect heeft, kan eindeloos variëren met patronen en kleuren. Daarnaast wordt deze glassoort niet alleen veel toegepast in zijlichten van voordeuren. Ook tussendeuren worden vaak van dit decoratieve glas gemaakt. Het geeft karakter aan een pand. Architecten weten dit als geen ander en maken er dankbaar gebruik van. Wilt u ook uw eigen sfeer creëren door figuurglas te plaatsen in en nabij Tiel? Bij de Tielse Glashandel kennen we de unieke eigenschappen en effecten van deze en andere glassoorten. Wij delen deze kennis graag met u.

Laat uw glas plaatsen door een gecertificeerd glasspecialist

Vraag een offerte aan voor figuurglas plaatsen in Tiel of neem contact met ons op voor meer informatie. U bereikt ons door te bellen naar 0344-617790 of door te mailen naar info@tielseglashandel.nl. Wij vertellen u graag meer over de toepassingen van deze en andere prachtige glassoorten. Laat ons u helpen bij het plaatsen van uw glas. De Tielse Glashandel is een gecertificeerde glasspecialist, dus u kunt al uw glaswerkzaamheden met een gerust hart aan ons over laten.

Uw naam*

Evnt. bedrijfsnaam

E-mailadres*

Telefoonnummer*

Adres

Uw bericht