figuurglas deur - glas - tiel

Figuurglas

Met figuurglas creëert u sfeer en privacy. Figuurglas wordt onder andere gebruikt in voor- en tussendeuren en scheidingswanden van badkamers. Figuurglas is verkrijgbaar in diverse soorten en kleuren. De keus is aan u. De Tielse Glashandel helpt u graag bij het creëren van uw eigen sfeer.

Wat is figuurglas?

Figuurglas was vroeger ook bekend onder de naam ‘gegoten glas’. Deze naam verwijst naar de oorspronkelijke fabricage van figuurglas, waarbij glas op een ijzeren tafel werd gegoten. Vervolgens werden met een wals figuren in de glasplaat gedrukt. Dit gebeurde onder een extreem hoge temperatuur. Tegenwoordig wordt figuurglas niet gegoten, maar gedrukt. Het gloeiend hete glas wordt tussen twee rollen doorgevoerd. Op deze rollen is een patroon gegraveerd. Het patroon van de rol treft u in spiegelbeeld op het figuurglas aan. Figuurglas is er in verschillende maten en kleuren. De patronen kunnen zeer uiteenlopend zijn.

Toepassingen van figuurglas

Figuurglas beperkt de doorkijk en laat toch licht door. Daarmee is figuurglas bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld een scheidingswand in uw badkamer. Figuurglas betekent spelen met licht en schaduw. Daarom is figuurglas veel breder toe te passen. Wie oog voor het effect heeft, kan eindeloos variëren met patronen en kleuren. Figuurglas wordt niet alleen veel toegepast in zijlichten van voordeuren. Ook tussendeuren worden vaak van figuurglas gemaakt. Figuurglas is decoratief. Het geeft karakter aan een pand. Architecten weten dit als geen ander en maken er dankbaar gebruik van. Wilt u ook uw eigen sfeer creëren met figuurglas? Bij de Tielse Glashandel kennen we de unieke eigenschappen en effecten van figuurglas. Wij delen deze kennis graag met u.

Figuurglas bestellen?

Vraag een offerte aan voor figuurglas of neem contact met ons op voor meer informatie. U kunt ons bellen of mailen. Wilt u liever door ons gebeld worden over figuurglas, vul dan het contactformulier op deze website in. We reageren zo snel mogelijk!