vensterglas - floatglas - Tiel

Floatglas

Vakgecertificeerd glasbedrijf

Vakgecertificeerd glasbedrijf

24/7 beschikbaar

24/7 beschikbaar

In bezit van B-VCA diploma

In bezit van B-VCA diploma

Floatglas heeft u meestal, zonder dat u dit bemerkt, al binnen handbereik. Deze glassoort wordt niet alleen toegepast in bovenlichten en meubels, het vormt ook de basis van isolatieglas en gelaagd glas. Het verwerken van deze breed toepasbare glassoort is een vak apart, maar daarbij helpen we u graag. Uw floatglas door ons laten plaatsen in en nabij Tiel behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees meer over onze glassoortenBekijk onze speciale glassoorten

Floatglas wordt op ambachtelijke wijze geproduceerd

Floatglas staat beter bekend onder de naam vensterglas of vlakglas. De basis grondstoffen van deze glassoort bestaan onder andere uit zand, kalk en soda. Het glas komt vloeibaar uit de smeltovens en wordt tijdens het koelen over een vloeibaar tin bad getrokken. Door dit proces is de naam floatglas (drijvend glas) ontstaan. Vervolgens wordt het glas langzaam afgekoeld, waardoor een vlakke plaat ontstaat. Tijdens dit volcontinue proces wordt de temperatuur van het glas nauwlettend in de gaten gehouden. Floatglas is relatief soepel. De dikte en afmetingen van deze glassoort kunnen zeer verschillend zijn. Door toevoeging van andere stoffen krijgt het glas zijn kleur.

De diverse bewerkingen van deze glassoort

Isolatieglas bestaat uit twee of meer platen floatglas en is bij nieuwbouw niet meer weg te denken. Dit glas isoleert beter dan de enkele variant, wat een positieve invloed heeft op het energielabel van uw huis. De toepassingen van floatglas zijn ontzettend breed. De glassoort wordt niet alleen verwerkt in bovenlichten, maar bijvoorbeeld ook in meubels. Planken van dit soort glas maken uw huiskamer bovendien extra gezellig. Met een bijzondere rand of gravering krijgen de planken de gewenste stijl. Wij hebben een jarenlange ervaring in het poly- en facetslijpen van glasranden. Hierdoor kunnen we zowel eenvoudige als complexe bewerkingen vakkundig voor u uitvoeren.

Vraag een offerte aan

De Tielse Glashandel levert uw floatglas volledig volgens uw wensen af. Onze gecertificeerde medewerkers voeren de gewenste bewerkingen nauwkeurig en vakkundig uit. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het plaatsen van floatglas in Tiel of een andere glassoort. U bereikt ons door te bellen naar 0344-617790 of te mailen naar info@tielseglashandel.nl.

Uw naam*

Evnt. bedrijfsnaam

E-mailadres*

Telefoonnummer*

Adres

Uw bericht