vensterglas - floatglas - Tiel

Floatglas

Floatglas heeft u meestal binnen handbereik. Floatglas wordt niet alleen toegepast in bovenlichten en meubels. Floatglas is ook de basis van isolatieglas en gelaagdglas. Dat het verwerken van floatglas een vak is, weten we. Daarom helpen we u graag.

Wat is floatglas?

Floatglas is beter bekend onder de naam vensterglas of vlakglas. De basis grondstoffen van floatglas bestaan onder andere uit zand, kalk en soda. Glas komt vloeibaar uit de smeltovens en wordt tijdens het koelen over een vloeibaar tin bad getrokken. Door dit proces is de naam floatglas (drijvend glas) ontstaan. Vervolgens wordt het floatglas langzaam afgekoeld. Er ontstaat een vlakke plaat. Tijdens dit volcontinue proces wordt de temperatuur van het glas nauwlettend in de gaten gehouden. Floatglas is relatief soepel. De dikte en afmetingen van het floatglas kunnen zeer verschillend zijn. Door toevoeging van andere stoffen krijgt het floatglas kleur.

Toepassingen van floatglas

Enkel floatglas wordt in de bouw minder toegepast dan in het verleden. Isolatieglas bestaat uit twee of meer platen floatglas en is bij nieuwbouw niet meer weg te denken. Bij renovaties wordt floatglas vaak vervangen door isolatieglas. Ook veel particulieren stappen over op isolatieglas. Isolatieglas wordt meegewogen bij de afgifte van een energielabel. Dat floatglas nog steeds veel gebruikt wordt, weten we als geen ander. Floatglas wordt niet alleen verwerkt in bovenlichten, maar bijvoorbeeld ook in meubels. Achter floatglas komt uw kristal optimaal tot zijn recht. Planken van floatglas maken uw huiskamer extra gezellig. Met een bijzondere rand of gravering krijgen de planken uw stijl. Wij hebben jarenlange ervaring in het poly- en facetslijpen van glasranden. Houdt u meer van eenvoud? Dan bepaalt u de dikte van het floatglas en snijden wij het alleen perfect op maat.

Floatglas bestellen?

Wilt u floatglas bestellen, mail of bel ons dan en vraag een offerte. Wilt u liever door ons gebeld worden over floatglas, vul dan het contactformulier op deze website in. We reageren zo snel mogelijk!