gelaagd glas - tiel - auto

Gelaagd glas

Gelaagd glas bepaalt het uitzicht van iedere automobilist. Voor- en achterruiten van auto’s zijn gemaakt van gelaagd glas. Gelaagd glas heeft bijzondere eigenschappen.

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas bestaat uit meerdere glasplaten die bijeengehouden worden door polyvinylbutral folie. Hoe groter het aantal glasplaten in combinatie met de folies, hoe sterker het gelaagde glas. De glasplaten worden onder hoge druk op elkaar geperst in een ketel. De kleur van gelaagd glas wordt niet alleen bepaald door de kleur van het float glas, maar ook door dat van het polyvinylbutral folie. Gelaagd glas is een veiligheidsglas waarvoor een norm geldt, de NEN 3569. Draadglas en gehard glas vallen ook in de categorie veiligheidsglas. De NEN 3569 bepaalt welke soort veiligheidsglas waar toegepast dient te worden. Breekt gelaagd glas toch, dan blijft het aan de folie hangen. Gelaagd glas behoudt dus zijn functie tot het vervangen wordt. Letsel wordt op deze manier voorkomen.

Toepassingen van gelaagd glas

Gelaagd glas is niet alleen geschikt voor vensters, balkons en dakbeglazing. Gelaagd glas wordt ook toegepast in overkappingen, scheidingswanden en deuren met een lage borstwering. Gelaagd glas is er in allerlei soorten. Gelaagd glas kan inbraakwerend, brandwerend, kogelwerend en geluidwerend zijn. Ondanks deze eigenschappen blijft het lichtdoorlatend. Het wordt daarom onder meer toegepast in scholen, gymzalen en loketten van bankgebouwen. Adviseren over gelaagd glas is bij ons aan de orde van de dag. Heeft u kinderen of honden, dan is veiligheid van extra belang. Wij begrijpen dat veiligheid niet het enige is. De Tielse Glashandel denkt daarom graag mee over een mooie oplossing. Wij verwerken en zetten gelaagd glas met aandacht en zorg.

Gelaagd glas bestellen?

Vraag een offerte aan voor gelaagd glas of neem contact met ons op voor meer informatie. U kunt ons bellen of mailen. Wilt u liever door ons gebeld worden over gelaagd glas, vul dan het contactformulier op deze website in. We reageren zo snel mogelijk!