Beloopbaar Glas

Beloopbaar Glas

Glas waar je over heen kunt lopen roept bij veel mensen een wat vreemd gevoel op omdat men glas automatisch associeert met een zeer breekbaar materiaal. Toch wordt het zogenaamde beloopbare glas steeds vaker toegepast.

Wat is beloopbaar glas?

Zoals de naam al doet vermoeden, is beloopbaar glas sterk genoeg om over heen te lopen. Daarom dient het glas vanzelfsprekend erg sterk te zijn. Voor de productie van het glas wordt gelaagd glas gebruikt, wat betekent dat er verschillende lagen glas op elkaar worden gemaakt. De lagen worden aan elkaar bevestigd door ze onder vacuüm en de juiste temperatuur aan elkaar te bevestigen. De manier om dit glas met elkaar te verbinden heet “lagen”. In de regel geldt dat hoe dikker het glas is, hoe sterker het wordt. De dikte van het glas ligt normaliter tussen de 25 en 70 mm, afhankelijk van de toepassing, maar kan desgewenst ook dikker uitgevoerd worden.

Toepassingen van beloopbaar glas

Beloopbaar glas wordt tegenwoordig zeer veel gebruikt voor bouwkundige toepassingen, zowel in moderne als meer traditionele bouwwerken. Omdat het glas doorzichtig is, zorgt het voor een meer ruimtelijk gevoel. Voorbeelden van toepassingen zijn onder meer vides, daken, loopbruggen en traptreden.

Beloopbaar glas bestellen?

Indien u interesse heeft in beloopbaar glas kunt u contact met ons opnemen met de gegevens op de contactpagina. De Tielse Glashandel is geopend op werkdagen tussen 8 en 17 uur en op zaterdag tussen 10 en 12 uur. U kunt dan terecht voor renovatie, reparatie, nieuwbouw en vervanging. Naast de reguliere openingstijden staat het team ook ’s avonds, ’s nachts en op feestdagen klaar om gebroken glas te vervangen. U kunt ons in dit geval telefonisch bereiken.