Geëmailleerd glas - speciaal glas

Geëmailleerd glas

Geëmailleerd glas, of gehard glas, wordt gemaakt door gesmolten glas in een laagje aan te brengen op een voorwerp van aardewerk of van metaal, maar glas kan ook als ondergrond dienen. Dan breng je een laagje gesmolten glas aan op glas ter decoratie en ter versteviging.

In het emailleerproces kun je met kleuren werken. Gekleurd glas in laagjes. Door deze techniek kan glas allerlei soorten kleuren krijgen en er bestaan een reeks van standaard emaille kleuren.

Emailleren van glas

Het emailleren van glas zorgt voor een decoratief karakter en een grotere sterkte. Verf, van email gemaakt, wordt tegelijk met de glasproductie thermisch “ingebakken”. Een gedeelte van het glas krijgt zo een geëmailleerde laag. Hierdoor wordt het glas harder, weerbestendiger en slijtvaster.

Het geëmailleerde glas is nu geschikt gemaakt voor specifieke toepassingen in de vorm van bijvoorbeeld glazen panelen. Dit kunnen zowel enkelvoudige of dubbelzijdige glazen panelen zijn. Het glas van deze panelen kan ondoorzichtig, transparant of gekleurd geëmailleerd worden.

De techniek van verhitting van glas en emaillering zorgt ervoor dat glas hard en duurzamer wordt en gebruikt kan worden voor diverse doeleinden in de decoratieve binnenhuis – en buitenhuisarchitectuur.

Geëmailleerd glas bestellen

Wij zullen u vooraf goed adviseren omtrent de mogelijkheden en toepassingen van geëmailleerd glas om zo een product op maat voor u te kunnen maken. U kunt rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Indien u het contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook kunt u direct een offerte aanvragen.