Geslepen Glas - tiel

Geslepen Glas

Geslepen glas heeft een fraaie rand of structuur door slijpwerk. Er kunnen figuren of facetten worden aangebracht in glas. Dit zijn twee verschillende dingen. Figuren worden pas later aangebracht in het glas. Het slijpen geeft een mooie decoratieve uitstraling aan het glas.

Gehard glas met geslepen decoratie kan toegepast worden in douchedeuren, glazen wanden of klapdeuren en andere glazen afscheidingen, maar ook in tafelbladen of zelf bedachte toepassingen. Ook spiegels kunnen mooi geslepen worden.

Verschillende types glas

Het slijpen van glas heeft verschillende functies. Het dient ter afwerking wanneer bijvoorbeeld een douchecabine of douchedeur op maat is gesneden of ter decorering om de deur een motief te geven. Het slijpen van glasranden kan ook een andere functie hebben zoals het bevorderen van de duurzaamheid van het glas en het tegengaan van breuken. Het slijpen beschermt glas tegen een thermische breuk door temperatuursverschil in het glas, bijvoorbeeld wanneer de zon er lang op staat. Het slijpen kan ook uw glas beschermen tegen een haarscheur.

Geslepen glas op maat

In onze geavanceerde werkplaats verzorgen wij graag uw slijpwerk. Het poly-slijpen op onze volautomatische slijpmachine genereert een prachtige afwerking van bijvoorbeeld tafelranden of planchetten. Ook het boren van gaten en het zagen van sparingen  op elke gewenste maat behoren tot onze mogelijkheden.

Geslepen glas bestellen

Wanneer u glas aanschaft is het zinvol om met de Tielse Glashandel B.V. de toepassing en de locatie waar het glas geplaatst moet worden door te spreken. Bestel uw geslepen glas door contact met ons op te nemen en laat het zetten door ons.