geslepen spiegel - tiel

Geslepen Spiegels

Geslepen spiegels voegen iets bijzonders toe aan uw spiegel en daarmee aan uw interieur. Wij maken spiegels voor u in elke gewenste maat met desgewenst een bijzondere afwerking naar keuze.

Wat zijn geslepen spiegels?

Glas wordt vaak geslepen om scherpe randen te verwijderen zodat het veilig hanteerbaar is. Daarnaast heeft slijpen een decoratieve functie, bijvoorbeeld bij geslepen spiegels. Geslepen glas is normaal floatglas dat van een fraaie versiering is voorzien die door middel van slijpen is aangebracht. De randen van de spiegel worden dan machinaal bewerkt. Hierdoor ontstaat er een hoogglans rand tijdens het productieproces. Bij gefigureerd glas wordt het slijpen achteraf gedaan en niet tijdens het fabricageproces.

Toepassingen van geslepen spiegels

Geslepen spiegels worden met name toegepast in en rondom het huis of binnen bedrijfsinterieuren. De spiegel wordt dan naast de oorspronkelijke functie en kwaliteit ook ter verfraaiing gebruikt. Wanneer de spiegel geslepen is, geeft dit namelijk een fraaiere en chiquere uitstraling, ten opzichte van ongeslepen spiegels. Spiegels kunnen op verschillende wijze worden bewerkt. Zo kunnen er veel verschillende vormen aan de spiegel gegeven worden en kan de spiegel afgewerkt worden met een stijlvolle facet- of polygeslepen rand. Ook is het mogelijk om de spiegel te voorzien van een gezandstraalde figuur.

Geslepen spiegel bestellen in Kerk-Avezaath?

Indien u interesse heeft in geslepen spiegels kunt u contact met ons opnemen met de gegevens op de contactpagina. De Tielse Glashandel in Kerk-Avezaath is geopend op werkdagen tussen 8 en 17 uur en op zaterdag tussen 10 en 12 uur. U kunt dan terecht voor renovatie, reparatie, nieuwbouw en vervanging. Naast de reguliere openingstijden staat het team ook ’s avonds, ’s nachts en op feestdagen klaar om gebroken glas te vervangen. U kunt ons in dit geval telefonisch bereiken.