0344 - 61 77 90

info@tielseglashandel.nl

Gehard glas

 

Indien u op safe wilt spelen, kies dan voor gehard glas! Gehard glas is veel sterker dan float glas. Soms is het gebruik van gehard glas verplicht gesteld. De Tielse Glashandel weet er alles van. Het verwerken van gehard glas kunt u met een gerust hart aan ons overlaten!

Wat is gehard glas?

Gehard glas is float glas of venter glas dat eerst op maat wordt gemaakt. Vervolgens wordt het heel sterk verhit en daarna snel afgekoeld. Door dit proces is gehard glas vijf keer sterker dan float glas. Dit betekend dat het vijf keer beter bestand is tegen stoten, slaan of schoppen. Daarbij kan gehard glas grote temperatuurverschillen aan. Gehard glas valt bij een breuk direct in kleine korrels uit elkaar. De randen van de korrels zijn meestal niet scherp. De kans op ernstige verwondingen wordt hierdoor aanzienlijk beperkt. Gehard glas is een zogenaamd veiligheidsglas. Ook draadglas en gelaagd glas vallen in de categorie veiligheidsglas. Voor de toepassing van veiligheidsglas geldt een norm, de NEN 3569. Deze norm schrijft voor waar welke soort veiligheidsglas dient te worden gebruikt.

Toepassingen van gehard glas

Gehard glas kunt u niet alleen vinden in bushokjes, keukens, balustrades en zijruiten van auto’s. Ook glazen deuren en douchewanden kunnen van gehard glas gemaakt zijn. Voor squashwanden en schuifwanden geldt hetzelfde. Het plaatsen en verwerken van gehard glas is een vak. Dat vak beheersen wij bij de Tielse Glashandel al jaren. Wij kennen de wet- en regelgeving rond gehard glas en adviseren u graag over de toepassing ervan. Wij kunnen ons voorstellen, dat u hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste soort veiligheidsglas. Wij snappen dat u het verwerken en zetten van gehard glas graag aan een vakman overlaat.

ons-bedrijf-tiel-min
glasstoorten-tielse-glashandel-min
vensterglas-floatglas-Tiel-min
Isolatieglas-dubbelglas-min

Gehard glas bestellen?

Vraag een offerte aan voor gehard glas of neem contact met ons op voor meer informatie. U kunt ons bellen of mailen. Wilt u liever door ons gebeld worden over gehard glas, vul dan het contactformulier op deze website in. We reageren zo snel mogelijk!

Bekijk ook

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Geslepen Glas

Geslepen glas heeft een fraaie rand of structuur door slijpwerk. Er kunnen figuren of facetten worden aangebracht in glas. Dit zijn twee verschillende dingen. Figuren worden pas later aangebracht in het glas. Lees meer over geslepen glas.

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Kogelwerend Glas

Kogelwerend glas biedt de extra zekerheid die gewenst is op plekken waar de veiligheid van groot belang is. Wij leveren kogelwerend glas voor vele toepassingen en in elke gewenste maat. Lees hier meer over kogelwerend glas.

hittebestendig-glas-Brandwerende-beglazing-min

Beloopbaar Glas

Glas waar u over heen kunt lopen roept bij veel mensen een wat vreemd gevoel op omdat men glas automatisch associeert met een zeer breekbaar materiaal. Toch wordt het zogenaamde beloopbare glas steeds vaker toegepast. Lees meer over beloopbaar glas.

Group 66

Onze contactgegevens

Tielseweg 36a
4012 BK Kerk-Avezaath
Gelderland, Nederland

info@tielseglashandel.nl

Hulp nodig? Bel ons!

T. 0344 - 61 77 90

Tielse glashandel B.V.