0344 - 61 77 90

info@tielseglashandel.nl

10 Tips om uw ramen te zemen

 

Het zemen van uw ramen is niet heel moeilijk, maar toch kunnen er soms vervelende strepen ontstaan. Om dat te voorkomen hebben wij voor u 10 eenvoudige tips! Met deze tips zijn uw ramen nog nooit zo schoon geweest.

1. Zeem van boven naar beneden

Wanneer u uw ramen echt streeploos wilt hebben kunt u het beste van boven naar beneden werken. Zo voorkomt u dat er vuile druppels naar beneden glijden op de plekken die net met zorg zijn schoongemaakt.

2. Gebruik een trekker

Het is verbazingwekkend welk effect het gebruik van een trekker heeft op uw ramen. Wanneer u een trekker gebruikt met een lange steel kunt u moeiteloos op elk plekje komen.

3. Was uw ramen op een bewolkte dag

Door de zon drogen uw pas gezeemde ramen snel op waardoor er resten en strepen ontstaan. Zeem daarom uw ramen te zemen op een bewolkte dag. De ramen zullen opdrogen met een perfecte streeploze glans.

4. Maak hoekjes schoon met wattenstaafjes

De randen van de ramen zijn verzamelplekjes van vuil. Het kost u erg veel moeite om dit met een normale spons of trekker weg te krijgen. Gebruik wattenstaafjes voor de moeilijk bereikbare plekjes. Een nette rand toont gelijk al veel schoner!

5. Gebruik een oud T-shirt

Het klinkt gek, maar probeer eens met een oud T-shirt uw ramen te wassen. Oude T-shirts pluizen niet en werken absorberend. Ramen worden weer glanzend met dit eenvoudige gereedschap.

6. Vermijdt hout

Probeer ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk schoonmaakmiddel en water op uw houtwerk komt. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel in één keer maar spuit steeds kleine beetjes. Teveel gebruik van schoonmaakmiddel kan uw houtwerk beschadigen.

7. Maak uw schoonmaakmiddel zelf

Om een mooie glans op uw ramen te krijgen kunt u zelf een effectief schoonmaakmiddeltje maken. Meng één kop ontsmettingsmiddel, één kopje water en één eetlepel azijn. Door de samenwerking van het isopropylalcohol en witte azijn hebt u de perfecte reiniger!

8. Gebruik glansspoelmiddel

Met een scheutje glansspoelmiddel in uw emmer ziet u gelijk verschil! Uw glanzende ramen lijken weer als nieuw!

9. Toch nog strepen? Gebruik oude kranten!

Met oude kranten kunt u gemakkelijk uw ramen polijsten. Maak een prop en wrijf deze over het raam. Na deze eenvoudige behandeling is er geen streep meer te zien!

10. Neem de tijd en geniet

Voor het mooiste resultaat is het belangrijk dat u de tijd neemt voor dit klusje. En, ook belangrijk, geniet van dit klusje! Binnen van een gezellig muziekje, buiten van de frisse lucht…

Met deze 10 tips is ramen zemen best een leuke bezigheid!

ons-bedrijf-tiel-min
Group 66

Onze contactgegevens

Tielseweg 36a
4012 BK Kerk-Avezaath
Gelderland, Nederland

info@tielseglashandel.nl

Hulp nodig? Bel ons!

T. 0344 - 61 77 90

Tielse glashandel B.V.