0344 - 61 77 90

info@tielseglashandel.nl

Hoe maak ik ruiten streeploos schoon?

 

Er zijn verschillende manieren waarop u uw ruiten streeploos schoon kunt maken. Het is ten eerste belangrijk om alles goed voor te bereiden wanneer u uw ruiten gaat schoonmaken. Als er bijvoorbeeld zand aanwezig is, moet u ze eerst weghalen. U moet vooral het zand bij de kozijnen verwijderen. Anders komt het in het water terecht bij het wassen van uw ruiten en dat kan krassen maken op de ruiten. Dit is lelijk om te zien en het zorgt ook ervoor dat het vuil gaat hechten waardoor de ruiten snel vuil worden.

Techniek om ruiten schoon te maken

Een simpel techniek om uw ruiten streeploos schoon te krijgen is door ze van links naar rechts te wassen. Het water wat teveel is kunt u verwijderen met een doek. Bij het wassen moet u ervoor zorgen dat de banen elkaar overlappen. Bij elke baan kunt u op die manier indien nodig een trekspoor verwijderen die bij de vorige baan is achtergebleven. Met een doek kunt u telkens de trekker droog maken.

Schoonmaakmiddelen

Er zijn verschillende schoonmaakmiddelen verkrijgbaar op de markt, speciaal voor het schoonmaken van ruiten. U kunt een van deze producten kiezen of u kunt uw eigen schoonmaakmiddel maken. Er zijn verschillende producten die u aan het water kunt toevoegen die ervoor zorgen dat uw ruiten streeploos en glanzend schoon blijven. U moet daarbij wel oppassen voor chemische reacties bij het combineren. Er zijn verschillende opties mogelijk:

  • U kunt azijn toevoegen aan het water om strepen te voorkomen en het vet op te lossen.
  • U kunt ook soda gebruiken om strepen te voorkomen.
  • Ook kunt u een ui in stukken snijden en aan het water toevoegen om strepen te voorkomen.

De ruiten drogen

Aangezien regenwater minder kalk bevat is het handig om regenwater te gebruiken voor het schoonmaken van uw ruiten. Wanneer u klaar bent met het wassen kunt u een microvezel doek of een pagina van een krant gebruiken om uw ruiten te drogen. De inkt van de krant zal ervoor zorgen dat uw ruiten extra gaan glanzen.

ons-bedrijf-tiel-min
Group 66

Onze contactgegevens

Tielseweg 36a
4012 BK Kerk-Avezaath
Gelderland, Nederland

info@tielseglashandel.nl

Hulp nodig? Bel ons!

T. 0344 - 61 77 90

Tielse glashandel B.V.