0344 - 61 77 90

info@tielseglashandel.nl

Brandwerend glas

 

Brandwerende beglazing of in de volksmond ook wel hittebestendig glas genoemd is eigenlijk veiligheidsglas wat langzamer brandt. Dit is glas wat bewerkt is met een speciale laag van hars of gel die brandvertragend werkt. De periode van vertraging kan van een half uur tot anderhalf uur zijn.

Brandveiligheid van glas

Tegenwoordig zijn er meer veiligheidsvoorschriften ten aanzien van de brandveiligheid van glas. De normering hiervoor is de laatste jaren aangescherpt. De overheid wil dat overheidsgebouwen toenemend van brandwerend glas worden voorzien. Het is van belang om hiermee rekening te houden bij het invullen van een gemeentelijk bouwproject met glas. Bouwmateriaal en dus ook glas moet brandbestendig zijn.

Brandwerend isolatieglas is er in diverse kwaliteitsgradaties. Het gaat niet alleen om het glas maar ook om de isolerende inbouw van het glas. De omgeving van het glas, de kozijnen bijvoorbeeld moeten ook brandwerend zijn.

Soorten brandwerend glas

Er zijn globaal drie soorten brandwerend glas te onderscheiden:

  • enkelvoudig brandwerend glas
  • dubbelzijdig en gelaagd brandwerend glas
  • isolerend brandwerend glas (dit is vaak dubbelglas)

Deze zijn weer onder te verdelen qua diktes en andere kenmerken.

Dit hittebestendig glas heeft ook drie waarden:

  • E betekent stabiliteit met betrekking tot vlamdichtheid
  • EW betekent stabiliteit en temperatuursisolatie
  • E betekent stabiliteit en stralingsbeperking.

De soorten brandwerend glas zijn in deze categorieën onder te verdelen.

ons-bedrijf-tiel-min
glasstoorten-tielse-glashandel-min
vensterglas-floatglas-Tiel-min
Isolatieglas-dubbelglas-min

Brandwerend glas bestellen?

Laat u adviseren door de Tielse Glashandel B.V. omtrent de mogelijkheden en toepassingen van brandwerend glas om zo een product op maat voor u te kunnen maken. U kunt rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Indien u het contactformulier op de website invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook kunt u direct een offerte aanvragen.

Bekijk ook

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Geslepen Glas

Geslepen glas heeft een fraaie rand of structuur door slijpwerk. Er kunnen figuren of facetten worden aangebracht in glas. Dit zijn twee verschillende dingen. Figuren worden pas later aangebracht in het glas. Lees meer over geslepen glas.

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Kogelwerend Glas

Kogelwerend glas biedt de extra zekerheid die gewenst is op plekken waar de veiligheid van groot belang is. Wij leveren kogelwerend glas voor vele toepassingen en in elke gewenste maat. Lees hier meer over kogelwerend glas.

hittebestendig-glas-Brandwerende-beglazing-min

Beloopbaar Glas

Glas waar u over heen kunt lopen roept bij veel mensen een wat vreemd gevoel op omdat men glas automatisch associeert met een zeer breekbaar materiaal. Toch wordt het zogenaamde beloopbare glas steeds vaker toegepast. Lees meer over beloopbaar glas.

Group 66

Onze contactgegevens

Tielseweg 36a
4012 BK Kerk-Avezaath
Gelderland, Nederland

info@tielseglashandel.nl

Hulp nodig? Bel ons!

T. 0344 - 61 77 90

Tielse glashandel B.V.