0344 - 61 77 90

info@tielseglashandel.nl

Geëmailleerd glas

 

Geëmailleerd glas is een laagje gesmolten glas op een voorwerp van aardewerk of metaal. Deze glassoort kan ook als ondergrond dienen; dan wordt een laagje gesmolten glas ter decoratie en versteviging aangebracht op glas. In het emailleerproces kan men met een reeks standaard emaillekleuren werken. Door het glas in laagjes aan te brengen, kan het bovendien allerlei soorten kleuren krijgen.

Het proces van geëmailleerd glas

Het emailleren van glas zorgt voor een decoratief karakter en een grotere sterkte. Verf van emaille wordt tegelijk met de glasproductie thermisch “ingebakken”. Een gedeelte van het gehard glas krijgt zo een laag die geëmailleerd is. Hierdoor wordt het glas harder, weerbestendiger en slijtvaster. Geëmailleerd glas is hierdoor geschikt voor specifieke toepassingen in de vorm van bijvoorbeeld glazen panelen. Dit kunnen zowel enkelvoudige panelen of panelen van dubbelzijdig glas zijn. Het glas van deze panelen kan ondoorzichtig, transparant of gekleurd geëmailleerd worden. De techniek van verhitting van glas en emaillering zorgt voor hard en duurzaam glas dat gebruikt kan worden voor diverse doeleinden in de decoratieve binnen- en buitenhuisarchitectuur.

ons-bedrijf-tiel-min
glasstoorten-tielse-glashandel-min
vensterglas-floatglas-Tiel-min
Isolatieglas-dubbelglas-min

Plaats direct uw bestelling

Wij adviseren u vooraf goed omtrent de mogelijkheden en toepassingen van geëmailleerd glas, om zo een product op maat voor u te kunnen maken. Als u interesse heeft in geëmailleerd glas, neemt u eenvoudig contact met onze glashandel op. Doe dit door te bellen naar 0344-617790.

Bekijk ook

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Geslepen Glas

Geslepen glas heeft een fraaie rand of structuur door slijpwerk. Er kunnen figuren of facetten worden aangebracht in glas. Dit zijn twee verschillende dingen. Figuren worden pas later aangebracht in het glas. Lees meer over geslepen glas.

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Kogelwerend Glas

Kogelwerend glas biedt de extra zekerheid die gewenst is op plekken waar de veiligheid van groot belang is. Wij leveren kogelwerend glas voor vele toepassingen en in elke gewenste maat. Lees hier meer over kogelwerend glas.

hittebestendig-glas-Brandwerende-beglazing-min

Beloopbaar Glas

Glas waar u over heen kunt lopen roept bij veel mensen een wat vreemd gevoel op omdat men glas automatisch associeert met een zeer breekbaar materiaal. Toch wordt het zogenaamde beloopbare glas steeds vaker toegepast. Lees meer over beloopbaar glas.

Group 66

Onze contactgegevens

Tielseweg 36a
4012 BK Kerk-Avezaath
Gelderland, Nederland

info@tielseglashandel.nl

Hulp nodig? Bel ons!

T. 0344 - 61 77 90

Tielse glashandel B.V.