0344 - 61 77 90

info@tielseglashandel.nl

Geëmailleerd glas

 

Geëmailleerd glas, of gehard glas, wordt gemaakt door gesmolten glas in een laagje aan te brengen op een voorwerp van aardewerk of van metaal, maar glas kan ook als ondergrond dienen. Dan breng je een laagje gesmolten glas aan op glas ter decoratie en ter versteviging.

In het emailleerproces kun je met kleuren werken. Gekleurd glas in laagjes. Door deze techniek kan glas allerlei soorten kleuren krijgen en er bestaan een reeks van standaard emaille kleuren.

Emailleren van glas

Het emailleren van glas zorgt voor een decoratief karakter en een grotere sterkte. Verf, van email gemaakt, wordt tegelijk met de glasproductie thermisch “ingebakken”. Een gedeelte van het glas krijgt zo een geëmailleerde laag. Hierdoor wordt het glas harder, weerbestendiger en slijtvaster.

Het geëmailleerde glas is nu geschikt gemaakt voor specifieke toepassingen in de vorm van bijvoorbeeld glazen panelen. Dit kunnen zowel enkelvoudige of dubbelzijdige glazen panelen zijn. Het glas van deze panelen kan ondoorzichtig, transparant of gekleurd geëmailleerd worden.

De techniek van verhitting van glas en emaillering zorgt ervoor dat glas hard en duurzamer wordt en gebruikt kan worden voor diverse doeleinden in de decoratieve binnenhuis – en buitenhuisarchitectuur.

ons-bedrijf-tiel-min
glasstoorten-tielse-glashandel-min
vensterglas-floatglas-Tiel-min
Isolatieglas-dubbelglas-min

Geëmailleerd glas bestellen

Wij zullen u vooraf goed adviseren omtrent de mogelijkheden en toepassingen van geëmailleerd glas om zo een product op maat voor u te kunnen maken. U kunt rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Indien u het contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook kunt u direct een offerte aanvragen.

Bekijk ook

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Geslepen Glas

Geslepen glas heeft een fraaie rand of structuur door slijpwerk. Er kunnen figuren of facetten worden aangebracht in glas. Dit zijn twee verschillende dingen. Figuren worden pas later aangebracht in het glas. Lees meer over geslepen glas.

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Kogelwerend Glas

Kogelwerend glas biedt de extra zekerheid die gewenst is op plekken waar de veiligheid van groot belang is. Wij leveren kogelwerend glas voor vele toepassingen en in elke gewenste maat. Lees hier meer over kogelwerend glas.

hittebestendig-glas-Brandwerende-beglazing-min

Beloopbaar Glas

Glas waar u over heen kunt lopen roept bij veel mensen een wat vreemd gevoel op omdat men glas automatisch associeert met een zeer breekbaar materiaal. Toch wordt het zogenaamde beloopbare glas steeds vaker toegepast. Lees meer over beloopbaar glas.

Group 66

Onze contactgegevens

Tielseweg 36a
4012 BK Kerk-Avezaath
Gelderland, Nederland

info@tielseglashandel.nl

Hulp nodig? Bel ons!

T. 0344 - 61 77 90