0344 - 61 77 90

info@tielseglashandel.nl

Glas in lood Tiel

Vakgecertificeerd glasbedrijf

24/7 beschikbaar

In bezit van B-VCA diploma

Glas in lood bij ons in Tiel

Voor prachtig glas in lood bent u bij de Tielse Glashandel in Tiel op de juiste plaats. Waar deze glassoort tegenwoordig als fraaie decoratie gebruikt wordt, is glas in lood uit noodzaak ontstaan. De glassoort ontstond in de Middeleeuwen, omdat men toen nog geen grote glazen vlakken kon maken. De ruitjes in de glas in lood ramen waren niet zo groot, ongeveer een tiende deel van een vierkante meter. Via strips van lood werden de ruitjes aan elkaar verbonden. Op deze manier konden er grotere ramen gemaakt worden.

ons-bedrijf-tiel-min

Hebben we je al overtuigd? Neem nu contact op!

ons-bedrijf-tiel-min

Creëer een klassieke uitstraling met glas in lood

Glas in lood is een prachtige optie om uw huis te verfraaien. Vooral in een oud huis werkt deze glassoort zeer sfeervol. Ook in de moderne architectuur wordt deze glassoort toegepast om nét dat extra accent te verkrijgen. Met dit glas kunt u een persoonlijke compositie laten ontwerpen, waardoor er een uniek raam ontstaat. Zo’n persoonlijk ontworpen raam geeft net als speciaal glas een extra dimensie aan het eigen huis. Daarnaast hoeven ramen van deze glassoort incidenteel te worden gerepareerd of vervangen. U heeft er dus niet veel werk aan en kunt deze bewerkingen bovendien door ons laten uitvoeren. 

Op maat gemaakt glas in lood

Wij geven u graag advies over de mogelijkheden en toepassingen van glas in lood. Het samenstellen van de mozaïekachtige afbeeldingen in de ramen van deze glassoort is net als floatglas een kunst op zich. Dit is een zorgvuldig werkje en kan alleen door een specialist met kennis van de techniek en een artistieke inslag worden gedaan. Onze gespecialiseerde medewerkers verzorgen deze bewerkingen voor u. U ontvangt een op maat gemaakt raam van deze glassoort.

Laat deze glassoort isoleren door onze specialisten

Het is mogelijk glas in lood panelen te isoleren door deze in de spouw van isolatieglas te monteren. Om een optimaal effect te creëren zijn tevens isolatie van de kozijnen en sponningen belangrijk. Een decoratieve functie gaat op deze manier hand in hand met energiereductie. Bent u benieuwd wat glas in lood of een andere glassoort aan het karakter van uw woning kan toevoegen? Neem dan meteen contact met ons op voor meer informatie.

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Geslepen Glas

Geslepen glas heeft een fraaie rand of structuur door slijpwerk. Er kunnen figuren of facetten worden aangebracht in glas. Dit zijn twee verschillende dingen. Figuren worden pas later aangebracht in het glas. Lees meer over geslepen glas.

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Kogelwerend Glas

Kogelwerend glas biedt de extra zekerheid die gewenst is op plekken waar de veiligheid van groot belang is. Wij leveren kogelwerend glas voor vele toepassingen en in elke gewenste maat. Lees hier meer over kogelwerend glas.

Group 66

Onze contactgegevens

Tielseweg 36a
4012 BK Kerk-Avezaath
Gelderland, Nederland

info@tielseglashandel.nl

Hulp nodig? Bel ons!

T. 0344 - 61 77 90

Tielse glashandel B.V.