0344 - 61 77 90

info@tielseglashandel.nl

Kogelwerend Glas

 

Kogelwerend glas biedt de extra zekerheid die gewenst is op plekken waar de veiligheid van groot belang is. Wij leveren kogelwerend glas voor vele toepassingen en in elke gewenste maat. Lees hieronder meer over dit bijzondere type glas.

Wat is kogelwerend glas?

Kogelwerend glas bestaat uit meerdere lagen glas die worden gescheiden door een kunststof folie. De samenstelling van het glas, en daarmee de dikte van het glaspakket, is afhankelijk van de kogelwering klasse waaraan het glas moet voldoen. Als er een breuk in het glas ontstaat door bijvoorbeeld de inslag van een kogel, zorgt de folielaag ervoor dat er geen scherven ontstaan, maar dat het glas wordt vastgehouden. Het glas wordt geproduceerd door gewoon floatglas op hoge temperatuur te verhitten en daarna snel af te koelen. Hierdoor ontstaat een sterke spanning in het glas die het tot vijf maal versterkt.

Toepassingen van kogelwerend glas

Kogelwerend glas biedt door zijn eigenschappen veiligheid tegen schoten en kan daardoor toegepast worden in bijvoorbeeld militaire voertuigen, overheidsgebouwen, juwelierszaken, banken, pompstations en talloze andere plaatsen. Het glas biedt ook bescherming tegen doorvallen omdat het bij een breuk aan elkaar blijft hangen vanwege de folies. De kans op ernstige verwondingen door grote glasscherven is hierdoor uitgesloten. Kogelwerend glas is uitstekend toepasbaar als inbraak werend middel omdat het vrijwel onmogelijk in te slaan is en het gebouw binnen te dringen. Naast de kogelwerende eigenschap zijn er dus een aantal neveneigenschappen die zorgen voor een grotere toepasbaarheid. Ook is het glas vaak geluiddempend en houdt het de meeste vormen van Uv-straling tegen.

ons-bedrijf-tiel-min
glasstoorten-tielse-glashandel-min
vensterglas-floatglas-Tiel-min
Isolatieglas-dubbelglas-min

Kogelwerend glas bestellen?

Indien u interesse heeft in kogelwerend glas kunt u contact met ons opnemen met de gegevens op de contactpagina. De Tielse Glashandel is geopend op werkdagen tussen 8 en 17 uur en op zaterdag tussen 10 en 12 uur. U kunt dan terecht voor renovatie, reparatie, nieuwbouw en vervanging. Naast de reguliere openingstijden staat het team ook ’s avonds, ’s nachts en op feestdagen klaar om gebroken glas te vervangen. U kunt ons in dit geval telefonisch bereiken.

Bekijk ook

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Geslepen Glas

Geslepen glas heeft een fraaie rand of structuur door slijpwerk. Er kunnen figuren of facetten worden aangebracht in glas. Dit zijn twee verschillende dingen. Figuren worden pas later aangebracht in het glas. Lees meer over geslepen glas.

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Kogelwerend Glas

Kogelwerend glas biedt de extra zekerheid die gewenst is op plekken waar de veiligheid van groot belang is. Wij leveren kogelwerend glas voor vele toepassingen en in elke gewenste maat. Lees hier meer over kogelwerend glas.

hittebestendig-glas-Brandwerende-beglazing-min

Beloopbaar Glas

Glas waar u over heen kunt lopen roept bij veel mensen een wat vreemd gevoel op omdat men glas automatisch associeert met een zeer breekbaar materiaal. Toch wordt het zogenaamde beloopbare glas steeds vaker toegepast. Lees meer over beloopbaar glas.

Group 66

Onze contactgegevens

Tielseweg 36a
4012 BK Kerk-Avezaath
Gelderland, Nederland

info@tielseglashandel.nl

Hulp nodig? Bel ons!

T. 0344 - 61 77 90

Tielse glashandel B.V.