0344 - 61 77 90

info@tielseglashandel.nl

Spiegels

 

Spiegels mogen in geen enkel huis of kantoor ontbreken. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Ruimtes kunnen er groter door lijken. Binnenhuisarchitecten maken daar dankbaar gebruik van. Bij de Tielse Glashandel doen we dat ook!

Wat is een spiegel?

Spiegels worden gemaakt van verzilverd floatglas. De eerste spiegels dateren uit de oudheid. Ze werden vervaardigd uit glasachtig vulkaansteen dat werd gepolijst en vervolgens werd opgehangen. De oudste handspiegels zijn minder oud. Ze werden rond 3000 voor Christus door de Egyptenaren gemaakt. Toen de Romeinen aan het begin van onze jaartelling glas gingen maken, ontdekten ze het effect van het aanbrengen van een laagje metaal en lak. Daarmee was de glasspiegel geboren. In de Middeleeuwen werden spiegels vervaardigd door geblazen glas te voorzien van een laagje lood en tin of kwik. In de 19e eeuw werd de zilverspiegel uitgevonden. Door het verhitten van een zilvernitraatoplossing kwam zilver vrij dat zich hechtte aan het glas. Dit principe werd verder doorontwikkeld en wordt nog steeds toegepast bij de fabricage van spiegels.

Toepassingen van spiegels

Spiegels zijn een must in badkamer en toilet. Maar ook de kledingkast in uw slaapkamer is incompleet zonder spiegel. Vindt u de hal te klein, dan kunnen spiegels wonderen doen. De Tielse Glashandel verwerkt spiegelglas tot spiegels in alle maten. Wilt u uw huiskamer nèt dat beetje extra geven? Bent u misschien al jaren op zoek naar die ene decoratieve spiegel? Daar kunnen wij bij de Tielse Glashandel voor zorgen. U kiest de maat en de stijl. Wij doen de rest. In onze eigen werkplaats maken we facet- en polygeslepen spiegelranden. We hebben jarenlange ervaring met het zandstralen van figuren in spiegelglas.

ons-bedrijf-tiel-min
glasstoorten-tielse-glashandel-min
vensterglas-floatglas-Tiel-min
Isolatieglas-dubbelglas-min

Spiegels bestellen?

Wilt u spiegels bestellen, mail of bel ons dan en vraag een offerte. Wilt u liever door ons gebeld worden spiegels, vul dan het contactformulier op deze website in. We reageren zo snel mogelijk!

Bekijk ook

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Geslepen Glas

Geslepen glas heeft een fraaie rand of structuur door slijpwerk. Er kunnen figuren of facetten worden aangebracht in glas. Dit zijn twee verschillende dingen. Figuren worden pas later aangebracht in het glas. Lees meer over geslepen glas.

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Kogelwerend Glas

Kogelwerend glas biedt de extra zekerheid die gewenst is op plekken waar de veiligheid van groot belang is. Wij leveren kogelwerend glas voor vele toepassingen en in elke gewenste maat. Lees hier meer over kogelwerend glas.

hittebestendig-glas-Brandwerende-beglazing-min

Beloopbaar Glas

Glas waar u over heen kunt lopen roept bij veel mensen een wat vreemd gevoel op omdat men glas automatisch associeert met een zeer breekbaar materiaal. Toch wordt het zogenaamde beloopbare glas steeds vaker toegepast. Lees meer over beloopbaar glas.

Group 66

Onze contactgegevens

Tielseweg 36a
4012 BK Kerk-Avezaath
Gelderland, Nederland

info@tielseglashandel.nl

Hulp nodig? Bel ons!

T. 0344 - 61 77 90

Tielse glashandel B.V.