0344 - 61 77 90

info@tielseglashandel.nl

Nieuws

 
Glas-in-lood-speciaal-glas-min

De verschillende glassoorten en toepassingen

Glas is een hard, doorzichtig materiaal, dat al duizenden jaren oud is. Nadat de grondstoffen, voor glas (zand, kalk en soda) zijn verhit en zijn samengesmolten tot vloeibaar glas wordt het geleidelijk afgekoeld. Gedurende de voorgaande eeuwen werd de glasproductie steeds verder geperfectioneerd, en vanaf de industriële revolutie, eind 19e eeuw, kon glas massaal worden geproduceerd. 

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Innovatie in glas: Triple glas

Een van de nieuwste ontwikkelingen in de glasindustrie is de toepassing van Triple glas: een glassysteem dat is opgebouwd uit 3 glasplaten met daartussen stilstaande lucht. Het vervolg op de dubbele beglazing zoals u het al jaren kent. Een erg innovatief product welke u ook bij ons kunt bestellen.

hittebestendig-glas-Brandwerende-beglazing-min

Glas en duurzaamheid een mooie combinatie!

Duurzaam glas is de aller nieuwste trend op het gebied van glas. De Tielse Glashandel gaat altijd met de moderne tijd mee en wij staan dan ook helemaal achter deze ontwikkeling. Duurzaam glas is op een milieuvriendelijke manier gemaakt en is voor u als onze klant uiteindelijk veel zuiniger! 

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

10 Tips om uw ramen te zemen

Het zemen van uw ramen is niet heel moeilijk, maar toch kunnen er soms vervelende strepen ontstaan. Om dat te voorkomen hebben wij voor u 10 eenvoudige tips! Met deze tips zijn uw ramen nog nooit zo schoon geweest. 1. Zeem van boven naar beneden.

hittebestendig-glas-Brandwerende-beglazing-min

Grootste champagneglas ter wereld!

Onlangs is in Frankfurt een nieuw wereldrecord neergezet. Een Nederlands glasbedrijf en de Poolse glasblazer Huta Szkla Tadeusz Wrzesniak, braken op de Christmasworldbeurs het wereldrecord van het ‘grootse champagneglas’. In het Guiness Book of Records wordt dit record vermeld als de ‘grootste wijn flûte’. 

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Hoe maak ik ruiten streeploos schoon?

Er zijn verschillende manieren waarop u uw ruiten streeploos schoon kunt maken. Het is ten eerste belangrijk om alles goed voor te bereiden wanneer u uw ruiten gaat schoonmaken. Als er bijvoorbeeld zand aanwezig is, moet u ze eerst weghalen. U moet vooral het zand bij de kozijnen verwijderen.

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Toevallig ontdekt, het dunste glas ter wereld

Glas van slechts één molecuul dik, haast onmogelijk zou je denken. Toch hebben wetenschappers het voor elkaar gekregen om het dunste glas ter wereld te ontwikkelen van slechts één molecuul dik. Al was dit eigenlijk in eerste instantie niet de bedoeling… De ontdekking Wetenschappers aan de Cornell Universiteit en de Universiteit van Ulm waren bezig 

hittebestendig-glas-Brandwerende-beglazing-min

De historie van glas in lood

De historie van glas-in-lood voert ver terug. De Egyptenaren maakten al in de oudheid prachtige reliëfbeelden van hout of brons. De Romeinen zorgden vervolgens dat deze techniek over de wereld werd verspreid. Glas-in-lood is tegenwoordig nog altijd een fantastische, kleurrijke en bijzondere kunstvorm met een design uitstraling. Glas-in-loodramen zijn een plaatje in elk interieur. 

Glas-in-lood-speciaal-glas-min

Kogelwerend glas in ramen en deuren

Een kantoorpand waarin veel glas is verwerkt, oogt transparant en is tegenwoordig zeer trendy. Het gebouw moet ook veilig zijn. Het plaatsen van kogelwerend glas geldt als de eerste bescherming van uw kantoor- of bedrijfspand. Het meerlaagse veiligheidsglas wordt vaak toegepast in gebouwen met een verhoogd veiligheidsrisico, zoals banken, musea, overheidsdiensten, ambassades en ziekenhuis.

Group 66

Onze contactgegevens

Tielseweg 36a
4012 BK Kerk-Avezaath
Gelderland, Nederland

info@tielseglashandel.nl

Hulp nodig? Bel ons!

T. 0344 - 61 77 90

Tielse glashandel B.V.