0344 - 61 77 90

info@tielseglashandel.nl

De verschillende glassoorten en toepassingen

 

Glas is een hard, doorzichtig materiaal, dat al duizenden jaren oud is. Nadat de grondstoffen, voor glas (zand, kalk en soda) zijn verhit en zijn samengesmolten tot vloeibaar glas wordt het geleidelijk afgekoeld. Gedurende de voorgaande eeuwen werd de glasproductie steeds verder geperfectioneerd, en vanaf de industriële revolutie, eind 19e eeuw, kon glas massaal worden geproduceerd. Er zijn inmiddels verschillende soorten glas en toepassingen, hieronder bespreken we er een aantal.

Veiligheid

Glas is een prachtig materiaal voor diverse constructies, maar niet sterk genoeg voor grote bouwwerken. Daarom zijn er diverse soorten glas ontwikkeld, om de veiligheid te optimaliseren. Beglazing is alleen veilig als breuk vrijwel uitgesloten is, of als er daarbij geen gevaarlijke scherven ontstaan. Want in gewoon glas kan een scheurtje gemakkelijk uitmonden in een scherpe punten, die lelijke verwondingen kunnen veroorzaken.

Diverse typen glas

Gelaagd glas daarentegen is veiliger dan gewoon glas. Bij een breuk worden beide glasplaten bij elkaar gehouden door de folie ertussen. Gehard glas is vele malen krachtiger dan gewoon glas, en daarom uitermate geschikt als toepassing in bijvoorbeeld deuren en schuifpuien.

Bij dubbel glas wordt de tussenruimte gevuld met lucht of gas, waardoor het energiezuinig is. Triple glas is daarnaast ook vaak brandwerend, inbraakwerend, en zon- en geluidsisolerend. Zo zijn er nog veel meer verschillende toepassingen beschikbaar, die even divers zijn als de prijzen ervoor.

Glazen constructies

Tegenwoordig is glas, in alle denkbare vormen, niet meer weg te denken uit de bouwwereld. Steeds meer architecten en aannemers verwerken meer glas in hun tekeningen. Gaat u binnenkort uw droomhuis bouwen en zoekt u een betrouwbare glasleverancier die met u meedenkt over de verschillende soorten glas die u kunt gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

ons-bedrijf-tiel-min
Group 66

Onze contactgegevens

Tielseweg 36a
4012 BK Kerk-Avezaath
Gelderland, Nederland

info@tielseglashandel.nl

Hulp nodig? Bel ons!

T. 0344 - 61 77 90

Tielse glashandel B.V.