0344 - 61 77 90

info@tielseglashandel.nl

Grootste champagneglas ter wereld!

 

Onlangs is in Frankfurt een nieuw wereldrecord neergezet. Een Nederlands glasbedrijf en de Poolse glasblazer Huta Szkla Tadeusz Wrzesniak, braken op de Christmasworldbeurs het wereldrecord van het ‘grootse champagneglas’. In het Guiness Book of Records wordt dit record vermeld als de ‘grootste wijn flûte’.
Het gaat hier om een champagne flûte van 210 centimeter hoog, die gevuld werd met 80 flessen sekt van het merk Rotkäppchen. Een dergelijk gevuld glas drinkt u niet in één avond leeg, we spreken hier over 60 liter wat er in het ‘reuzen glas’ gaat.

Record gebroken

Het vorige record stond op een glas van 143 centimeter, gevuld met 56 liter mousserende wijn. Dit record uit 2011 is nu gebroken en overgenomen door de Poolse glasblazer en een Nederlandse glashandel. Dit glasbedrijf had de Poolse specialist op het gebied van glasblazen uitgedaagd om zijn grenzen te overschrijden. De man is een expert in het vervaardigen van mond geblazen objecten op de traditionele manier. Niet eerder had hij een object van deze afmetingen gemaakt, wat getuigt van een bijzonder stukje vakmanschap.

Deskundig omgaan met de elementen

Het glas moest uit één stuk bestaan, wat de uitdaging extra moeilijk maakte. Het formaat, de hoeveelheid glas en de precieze wanddikte, moesten 60 liter op één steel kunnen dragen. Dit vraagt om een enorme nauwkeurigheid en deskundigheid.

Een zucht van verlichting

Onder toeziend oog van twee onafhankelijke getuigen en een live video, werd het glas om 10.15 uur gevuld met de wijn. Het mousseren van de wijn brengt tijdens het schenken wat lichte turbulentie teweeg en daarom mocht gedurende het schenken het glas licht ondersteund worden. Om 11.00 uur werd het glas onthuld voor de internationale pers. Zodra de laatste fles wijn was geleegd, werd de ondersteuning weg gehaald. Het glas bleef heel, ondanks de druk van de inhoud en een nieuw record was gevestigd.
Hierna mochten de belangstellenden proosten op dit record, met de wijn die werd uitgeschonken uit het enorme glas.

ons-bedrijf-tiel-min
Group 66

Onze contactgegevens

Tielseweg 36a
4012 BK Kerk-Avezaath
Gelderland, Nederland

info@tielseglashandel.nl

Hulp nodig? Bel ons!

T. 0344 - 61 77 90

Tielse glashandel B.V.