Glas in lood - speciaal glas

Glas in lood

Glas in lood is ontstaan in de Middeleeuwen omdat men toen nog geen grote glazen vlakken kon maken. De ruitjes in de glas in lood ramen waren niet zo groot, ongeveer een tiende deel van een vierkante meter. Via strips van lood werden de ruitjes aan elkaar verbonden. Door deze manier kunnen er grotere ramen gemaakt worden.

Klassieke uitstraling

Tegenwoordig is glas in lood heel bijzonder. Om het huis te verfraaien kan gekozen worden voor deze optie. Vooral in een oud huis is glas in lood zeer sfeer verhogend. Vele oude panden zijn in het bezit van glas in lood en behoeven incidenteel reparatie en/of vervanging, wat door ons bedrijf voor u verzorgd kan worden. Maar ook in de moderne architectuur wordt glas in lood toegepast om nèt dat extra accent te verkrijgen.

Glas in lood geeft een huiseigenaar de mogelijkheid om een persoonlijke compositie te ontwerpen waardoor er een uniek raam ontstaat. Dit persoonlijke design geeft een extra dimensie aan het eigen huis.

Isolatie van glas in lood

Het is mogelijk glas in lood panelen te isoleren door deze in de spouw van isolatie glas te monteren. Om een optimaal effect te creëren zijn tevens isolatie van de kozijnen en sponningen belangrijk. Een decoratieve functie gaat op deze manier hand in hand met energiereductie

Lood was, als giftig metaal, een tijdje geleden niet meer toegestaan in de bouw omdat het schadelijk is voor het milieu. Maar sinds men weet dat het recyclebaar is mag het weer gebruikt worden.

Het samenstellen van de mozaïekachtige afbeeldingen in de glas in lood ramen is een kunst op zich. Dit is een zorgvuldig werkje en kan alleen door een specialist met kennis van de techniek en een artistieke inslag worden gedaan.

Glas in lood nodig?

Laat u adviseren door de Tielse Glashandel B.V. omtrent de mogelijkheden en toepassingen van glas in lood om zo een product op maat voor u te kunnen maken. U kunt rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Indien u het contactformulier op de website invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook kunt u direct een offerte aanvragen.